Internal stakeholders

 Aan die bokant van ‘n organisasie is ‘n liggaam van mense met besluitnemingsbevoegdhede. Die gehalte van besluite hierdie bodyâ € ™ s is onderhewig aan hersiening, maar ‘n raad moet die organisasie uit te voer.

 

Die raad bied beide funksies met uitvoerende direkteure wat die besigheid en nie-uitvoerende direkteure hardloop met werklike invloed.


“————————————————– ————————————————– —————————————–
Përkraheni këtë Faqe: http://amzn.to/2kgnzrf~~HEAD=dobj
————————————————– ————————————————– —————————————–

aktorët e brendshme

 

Punonjësit dhe menaxhimi janë të lidhura ngushtë me kompaninë. Kjo do të thotë se objektivat do të ketë një ndikim të madh dhe të menjëhershëm se si ajo është drejtuar. Menaxhmenti dhe të punësuarit, aktorët kryesorë e brendshme janë të interesuar në sa më poshtë:

– Organisationâ € ™ s vazhdimësi dhe rritje;

– Menaxherët dhe punonjësit kanë shpresa individuale. Menaxherët dhe punonjësit shikojmë të organizatës për:

o Sigurimi i të ardhurave;

o Rritja e të ardhurave;

o Një mjedis të sigurt dhe të rehatshëm të punës;

o Një ndjenjë të komunitetit;

o punë interesante;

o Aftësi dhe zhvillimin e karrierës;

o Një ndjenjë e duke bërë diçka që vlen.

 

Interesat dhe pritjet e aktorëve të brendshëm të ndryshojnë në mes kulturave.

 

Kompanitë përballen me një dilemë në plotësimin e nevojave të aktorëve të brendshëm me nevojat e marketingut.

 

Plotësimin e nevojave të aktorëve të brendshëm do të ndihmojë në përpjekjet e marketingut. Nëse fuqia punëtore është demotivuar, një numër i kundërt ndikon do të ndodhë:

– Produktiviteti i ulët;

– Largimi i stafit të lartë që rezulton në të trajnimit dhe rekrutimit shpenzimeve;

– Rritja e militantizëm;

– Prezantimi i imazhit të dobët të klientit.

 

Organizatat praktikë marketingut të brendshëm. Kjo do të thotë se punonjësit trajtohen si konsumatorë të brendshëm. Komunikimi i vlerave të një companyâ € ™ s janë një pjesë e rëndësishme e marketingut të brendshëm.

 

organizatat employeesâ € ™

 

Punonjësit e pakënaqur fund hallet e tyre duke dhënë dorëheqjen dhe që kërkojnë punë tjetërkund. Megjithatë, është më e lehtë për të qëndruar në punën e tyre dhe të kërkojnë përmirësim të kushteve të tyre të tanishme të punësimit. Shumë punonjës të bashkohen në sindikata për të mbrojtur interesat e tyre në vendin e punës.

 

Një objektiv sindikatat është për të promovuar interesat e tyre dhe për të përmirësuar pagën dhe kushtet e punësimit të tyre, dhe për të përfaqësuar ata në negociata. Sindikatat gjithashtu ofrojnë shërbime personale të anëtarëve.

 

Sindikatat kanë objektiva më të gjera sociale dhe të kërkojë të ndikojë qeveritë për çështje si punësimi dhe mirëqenien e punëtorëve.

 

organizatat Employersâ € ™

 

Punëdhënësit të ndajnë interesat vetjake me njëri-tjetrin dhe shpesh bashkohen me shoqatat vullnetare të punëdhënësve që përfaqësojnë një zonë të caktuar. Kolektivisht punëdhënësve bien dakord për kushtet e punësimeve me sindikatat në një sektor të caktuar.

 

Bordi i drejtorëve: koordinues të brendshëm dhe disa aktorë të lidhura

 

Në krye të një organizate është një organ i njerëzve me kompetenca vendimmarrëse. Cilësia e këtij bodyâ € ™ s vendimeve është objekt i shqyrtimit, por një bordi duhet të drejtuar organizatën.

 

Bordi siguron dy funksione me drejtorët ekzekutivë të cilët të drejtuar drejtuesit të biznesit dhe jo-ekzekutive me ndikim të vërtetë.


“————————————————– ————————————————– —————————————–
http://amzn.to/2kgnzrf: ይህን ገጽ መደገፍ
————————————————– ————————————————– —————————————–

ውስጣዊ ባለድርሻ አካላት

 

ሰራተኞች እና አስተዳደር በቅርብ ኩባንያ ጋር የተያያዙ ናቸው. ይህ ዓላማ ይህ ለመሮጥ እንዴት ላይ ጠንካራና ፈጣን ተጽዕኖ ይኖረዋል ማለት ነው. አስተዳደር እና ሠራተኞች, ቁልፍ ውስጣዊ ባለድርሻ አካላት በሚከተሉት ፍላጎት ናቸው:

– የ organisationâ € ™ s መቀጠል እና ዕድገት;

– አስተዳዳሪዎችና ሠራተኞች ግለሰብ እንጠብቃለን. አስተዳዳሪዎች እና ሠራተኞች ድርጅት ተመልከት:

የገቢ ደህንነት o;

ገቢ ውስጥ o የ ጨመረ;

ደህንነቱ የተጠበቀ እና ምቹ የሥራ አካባቢ, o;

ማህበረሰብ አንድ ስሜት, o

ሳቢ ሥራ o;

ችሎታ እና ለሙያ, o;

o ጠቃሚ የሆነ ነገር በማድረግ አንድ ስሜት.

 

ፍላጎት እና ውስጣዊ ባለድርሻ አካላት የሚጠበቁ ባህሎች መካከል ይለያያል.

 

ኩባንያዎች የገበያ ፍላጎት ጋር ውስጣዊ ባለድርሻ አካላት ፍላጎት ለማሟላት አንድ አጣብቂኝ ያጋጥማቸዋል.

 

ውስጣዊ ባለድርሻ አካላት ፍላጎት ማርካት የገበያ ጥረት ይረዳናል. ወደ ሥራው ዓለም demotivated ከሆነ, በተለያዩ በርካታ ይከሰታል ላይ ተጽዕኖ:

– ዝቅተኛ ምርታማነት;

– ስልጠና እና የምልመላ ወጪ የሚያስከትል ከፍተኛ የሠራተኛ;

– Militancy እየጨመረ;

– ደንበኛ ድሃ ምስል አቀራረብ.

 

ድርጅቶች የውስጥ ማሻሻጥ እናሳያለን. ይህ ሰራተኞች የውስጥ ደንበኞች ተደርገው የሚታዩ ማለት ነው. አንድ companyâ € ™ s እሴቶች የሐሳብ ውስጣዊ የገበያ ቁልፍ ክፍል ነው.

 

Employeesâ € ™ ድርጅቶች

 

አልረካሁም ሠራተኞች እስከማቆም እና በሌሎች የስራ ስምሪት በመፈለግ ያላቸውን ጉስቁልና ያበቃል. ይሁን እንጂ ይህ ሥራቸው ውስጥ መቆየት እና ወቅታዊ የሥራ ሁኔታዎች መሻሻል ለማግኘት ቀላል ነው. ብዙ ሰራተኞች በሥራ ፍላጎት ለመጠበቅ የሠራተኛ ማኅበራት መቀላቀል.

 

አንድ የሠራተኛ ማኅበራት ዓላማ ያላቸውን ፍላጎት ለማስተዋወቅ እና ክፍያና የሥራ ሁኔታ ለማሻሻል, እና ድርድር ላይ እነሱን ለመወከል ነው. ማህበራት ደግሞ አባላት የግል አገልግሎቶች ይሰጣሉ.

 

የሠራተኛ ማኅበራት ሰፊው ማህበራዊ ዓላማዎች ይኖሩታል እና እንደ ስምሪት እና ሠራተኞች ደኅንነት እንደ ጉዳዮች ላይ መንግሥታት ተጽዕኖ ፈልጉ.

 

Employersâ € ™ ድርጅቶች

 

ቀጣሪዎች እርስ በርሳቸው, ድንቁርናና መጋራት እና ብዙ ጊዜ የአንድ የተወሰነ አካባቢ የሚወክሉ ቀጣሪዎች በፈቃደኝነት ማህበራት መቀላቀል. በቡድን ደረጃ አሠሪዎች በተወሰነ ዘርፍ ማህበራት ጋር employments ሁኔታ ላይ ተስማምተዋል.

 

ዳይሬክተሮች ቦርድ: አብሮ ordinating ውስጣዊ እና አንዳንድ የተገናኙ ባለድርሻ አካላት

 

አንድ ድርጅት ላይኛው ክፍል ላይ ውሳኔ ለማድረግ ኃይላትም ጋር ሰዎች አንድ አካል ነው. ይህን bodyâ € ™ s ውሳኔዎች ጥራት ለመገምገም ተገዢ ነው ነገር ግን ቦርዱ ድርጅት መሮጥ ይኖርበታል.

 

ቦርዱ እውነተኛ ተጽዕኖ ጋር የንግድ ያልሆኑ አስፈጻሚ ዳይሬክተሮች የሚሮጡት: አስፈጻሚ ዳይሬክተሮች ጋር ሁለቱም ተግባራት ይሰጣል.


“————————————————– ————————————————– —————————————–
دعم هذه الصفحة: http://amzn.to/2kgnzrf
————————————————– ————————————————– —————————————–

أصحاب المصلحة الداخلية

 

الموظفين والإدارة ويرتبط ارتباطا وثيقا مع الشركة. وهذا يعني أن الأهداف سيكون له تأثير قوي ومباشر على كيفية تشغيله. الإدارة والموظفين، وأصحاب المصلحة الداخلية الرئيسية مهتمة في ما يلي:

– وorganisationâ € ™ ق استمرار والنمو.

– مدراء والموظفين لديهم توقعات الفردية. المديرين والموظفين ونتطلع إلى تنظيم ل:

س الأمن من الدخل؛

الزيادات س في الدخل؛

س بيئة عمل آمنة ومريحة.

س والإحساس بالانتماء للمجتمع.

س عمل للاهتمام.

س مهارات والتطوير الوظيفي.

س الشعور به شيئا مجديا.

 

مصالح وتوقعات أصحاب المصلحة الداخلية تختلف بين الثقافات.

 

تواجه الشركات معضلة في تلبية احتياجات أصحاب المصلحة الداخلية مع احتياجات التسويق.

 

وتلبية احتياجات أصحاب المصلحة الداخلية مساعدة الجهود التسويقية. إذا كانت القوى العاملة يفقد الحافز، وعدد من سلبية تؤثر ستحدث: