Internal stakeholders

o Sécherheetsrot vun Akommes;o Erhéijung vun Akommes;

o A sécher a komfortabel Aarbecht Ëmwelt;

o A Sënn vun Communautéit;

o Interessant Aarbecht;

o Fäegkeeten an Carrière Entwécklung;

o A Sënn vun lount eppes maachen.

 

D’Interesse an Erwaardunge vun intern jidfereen variéieren tëscht de Kulturen.

 

Betriber Gesiicht engem Dilemma am Gespréich de Besoine vun intern jidfereen mat Marketing brauch.

 

de Besoine vun intern jidfereen Satisfaktioun gëtt de Marketing Effort hëllefen. Wann d’Salariat demotivated ass, betrëfft eng Rei vun ongewollt wäert geschéien:

– Low Produktivitéit;

– High Personal Ëmsaz doraus am Training an Rekrutement Käschten;

– Erop militancy;

– Présentatioun vun aarme Bild ze Client.

 

Organisatiounen Praxis intern Marketing. Dat heescht, datt Mataarbechter si wéi intern Clienten behandelt. Kommunikatioun vun enger companyâ € ™ s Wäerter sinn e wichtege Bestanddeel vun intern Marketing.

 

Employeesâ € ™ Organisatiounen

 

Onzefridden Mataarbechter Enn hirem Misère vun resigning an Sich no Aarbecht soss. Allerdéngs ass et méi einfach an hire Beruff ze bleiwen a Verbesserung vun hire aktuell Beschäftegung Konditiounen sichen. Vill Mataarbechter verdedegen dranzegoen hir Aarbechtsplaz Interessen ze schützen.

 

A Gewerkschafte Zil ass hir Interessen ze förderen an hire Loun a Konditioune vun Aarbechtsplazen ze verbesseren, an hinnen zu Verhandlungen ze vertrieden. Gewerkschaften och perséinlech Servicer zu Membere bidden.

 

Gewerkschaften hunn indirekten sozial Ziler a sichen Regierungen op Themen wéi der Beschäftegung an d’Wuelergoen vun den Aarbechter ze beaflossen.

 

Employersâ € ™ Organisatiounen

 

Patronen deelen vested Interesse mat all aner a warm dacks fräiwëlleg Associatiounen vun Patronen engem bestëmmte Beräich vertrëtt. Zesummen averstanen Patronen op Konditiounen vun dee mat Gewerkschaften zu engem bestëmmte Beräich.

 

De Verwaltungsrot: Co-aneren Länner intern an e puer verbonne jidfereen

 

Op der Spëtzt vun enger Organisatioun ass e Kierper vu Leit mat Decisioun-komplett Muecht. Der Qualitéit vun dësem bodyâ € ™ Entscheedunge ënnerläit ze iwwerpréiwen mee e Comité soll d’Organisatioun lafen.

 

De Comité gëtt souwuel Funktiounen mat exekutiv Direkteren déi de Betrib an Net-exekutiv Direktere mat real Afloss lafen.


“————————————————– ————————————————– —————————————–
Поддршка на оваа страница: http://amzn.to/2kgnzrf
————————————————– ————————————————– —————————————–

внатрешни чинители

 

Вработените и менаџментот се интимно поврзани со компанијата. Ова значи дека целите ќе имаат силна и директно влијание врз тоа како се работи. Раководството и вработените, клучните внатрешни заинтересирани страни се заинтересирани за следниве:

– На organisationâ € ™ с продолжување и развој;

– Раководителите и вработените имаат индивидуални очекувања. Менаџерите и вработените да се погледне на организацијата за:

o безбедност на приходи;

o Зголемување на приходите;

o безбедно и удобно работна средина;

o чувство на заедница;

o Интересна работа;

o вештини и развој на кариерата;

o А чувството на прави нешто вредно.

 

Интересите и очекувањата на внатрешни чинители се разликуваат меѓу културите.

 

Компаниите се соочуваат со дилема во исполнувањето на потребите на внатрешните страни со маркетинг потреби.

 

Задоволување на потребите на внатрешните страни ќе им помогнат на маркетинг напори. Ако работната сила е демотивиран, голем број на негативни влијанија ќе се случи:

– Ниска продуктивност;

– Висок кадар промет резултира со трошоци за обука и вработување;

– Зголемување на борбеност;

– Презентација на лошиот имиџ на клиентите.

 

Организации практикуваат внатрешна маркетинг. Ова значи дека вработените се третираат како внатрешни клиенти. Комуникација на companyâ € ™ с вредности се клучен дел од внатрешниот маркетинг.

 

Employeesâ € ™ организации

 

Незадоволните вработени заврши мизерија нивните поднесе оставка и да бараат работа на друго место. Сепак, тоа е полесно да останат во своите работни места и бараат подобрување во нивните сегашни услови за вработување. Многу вработени се зачленува во синдикати за да ги заштитат своите интереси работното место.

 

А цел синдикатите е да ги промовираат своите интереси и подобрување на нивните плати и услови за работа, како и да ги претставуваат во преговорите. Синдикатите, исто така, даваат лични услуги за членовите.

 

Синдикатите имаат пошироки општествени цели и се обидуваат да влијаат врз владите за прашања како што се вработувањето и благосостојбата на работниците.

 

Employersâ € ™ организации

 

Работодавачите споделуваат личните интереси едни со други и често се приклучат на здруженија на работодавачи претставува одредена област. Колективно работодавците се договорат за условите за вработување со синдикатите во одреден сектор.

 

Одборот на директори: координирање на внатрешни и некои поврзани страни

 

На врвот на една организација е орган на лица со овластувања за донесување одлуки. На квалитетот на оваа bodyâ € ™ s одлуки е предмет на разгледување, но одборот треба да се подигне на организацијата.

 

Одборот обезбедува и функции со извршни директори кои работат во бизнис и неизвршни директори со вистински влијание.


“————————————————– ————————————————– —————————————–
Tohano izany Page: http://amzn.to/2kgnzrf
————————————————– ————————————————– —————————————–

anaty mpandray anjara

 

Mpiasa sy ny fitantanana dia akaiky mifandray amin’ny orinasa. Midika izany fa ny tanjona dia hanana hery mitarika avy hatrany matanjaka sy amin’ny fomba no mihazakazaka. Fitantanana sy ny mpiasa, fototra anatiny mpandray anjara no liana amin’ny manaraka ireto:

– Ny organisationâ € ™ ny fitohizan’ny sy ny fivoarana;

– Mpitantana sy ny mpiasa tsirairay dia manana fanantenana. Mpitantana sy ny mpiasa mijery ny fikambanana for:

ry Security ny vola miditra;

ry Nitombo in vola miditra;

O Ny azo antoka sy mampahazo aina ny asa tontolo iainana;

O Ny fahatsapana ny fiaraha-monina;

ry Interesting asa;

Ry fahaiza-manao sy ny asa fampandrosoana;

O Ny fahatsapana ny manao zavatra mendrika.

 

Ny zavatra mahaliana sy ny zavatra andrasana ny anatiny mpandray anjara mitovy eo amin’ny kolontsaina.

 

Companies miatrika ny olana eo amin’ny zavatra tadiavin’ilay anatiny mpandray anjara amin’ny filàna ara-barotra.

 

Fahafaham-po ny zavatra ilain’ny mpandray anjara anatiny dia hanampy ny ezaka barotra. Raha toa ka ny mpiasa dia demotivated, maro ny voka fiantraikany hitranga:

– Low vokatra;

– High mpiasa turnover niafara amin’ny fampiofanana sy ny fandraisana mpiasa ny vola lany;

– Mampitombo ny mpihetraketraka dia;

– Fampisehoana ny mahantra sary ny mpanjifa.

 

Organisations manao anatiny barotra. Midika izany fa ny mpiasa no raisina ho toy anatiny mpanjifa. Communication ny companyâ € ™ ny soatoavina dia fototra ampahany anatiny barotra.

 

Employeesâ € ™ fikambanana

 

Tsy afa-po mpiasa hifarana ny fahoriana amin’ny alalan’ny miala sy ny fitadiavana asa any an-kafa. Na izany aza dia mora kokoa ny mijanona ao ny asany sy hitady fivoarana eo amin’ny asa amin’izao fotoana izao toe-javatra. Maro ny mpiasa hiditra sendika mba hiarovana ny toeram-piasana mahaliana.